De Molkerij B.V.

Koailoane 12

9104 AA  Damwâld

KvK: 69 15 83 39

BTW: NL 8577 59 036 B 01

IBAN: NL59 RABO 0321 372 700

E-mail: info@demolkerij.nl

Copyright: De Molkerij 2017

VOLG ONS OP FACEBOOK

CONTACT 

VOLG ONS OP INSTAGRAM

February 9, 2018

4 stoofpeertjes

2 dl witte wijn

50 gram basterdsuiker

1 gram saffraan

Schil de peertjes zonder de steel te verwijderen. Zet ze in een pannetje en karamelliseer ze kort in de basterdsuiker, voeg daarna de saffraan en de witte wijn toe en laat ze ongeveer een uurtje koken. L...

February 9, 2018

750 gram spierstuk

olijfolie, zout en peper

1 sjalot

1 tak peterselie

10 gram roomboter

3 preien

3 bospeen

3 stengels bleekselderij

2 uien

3 teen knoflook

1 tak tijm / 1 tak rozemarijn / 1 laurierblad / 2 blaadjes foelie

1 dl rode wijn

1 dl tomatenpuree

3 dl runderbouillon

Stook het...

February 9, 2018

300 gram dikke lende

3 liter water

375 gram (coloroso) zout

150 gram witte basterdsuiker

laurier, jeneverbessen, peperkorrels

rookoven

rookmot

Snijd het vlees in handelbare delen en verwijder de vliezen en zenen. Maak een pekel van het water, de suiker, het zout en de speceri...

February 2, 2018

25 gram eidooier

28 gram suiker

0,4 dl melk

0,6 dl room

0,5 dl yoghurt

7 gram glucose

30 gram suiker

Klop de eidooier met de 28 gram suiker luchtig, breng de overige ingridiënten samen aan de kook en giet ze bij de geklopte eidooier, laat de compositie een nacht afkoelen en d...

February 2, 2018

750 gram bovenbil

5 dl runderbouillon

4 aardappelen

1 sjalot

1 teen knoflook

1 glas rode wijn

100 gram tomatenpuree

olijfolie, peper en zout

Snijd mooie biefstukken van de bovenbil en bind ze op met slagerstouw. Schil en snipper de sjalot en de knoflook, fruit deze aan in olij...

February 2, 2018

200 gram Runderschenkel

20 gram bloem

1 wortel

1 prei

1 stengel selderij 

1 ui

1 teen knoflook

2 glazen rode wijn

olijfolie, zout en peper.

Stoof de schenkel door deze te bebloemen, aan beide kanten te bakken, op smaak te brengen met zout en peper en vervolgens af te blussen me...

January 13, 2018

Smelt 225 gram boter met 225 gram chocolade au bain marie.

Meng 4 eieren met 80 gram eidooier & 90 gram suiker, en klop dit zeer luchtig, voeg 90 gram bloem toe en spatel dit er voorzichtig doorheen.

Vul een spuitzak met het beslag en laat dit opstijven. Maak ondertussen...