De Molkerij B.V.

Koailoane 12

9104 AA  Damwâld

KvK: 69 15 83 39

BTW: NL 8577 59 036 B 01

IBAN: NL59 RABO 0321 372 700

E-mail: info@demolkerij.nl

Copyright: De Molkerij 2017

VOLG ONS OP FACEBOOK

CONTACT 

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Molkerij recept: Hachee

October 4, 2017

 

 

Ingrediënten voor twee personen

  

 

 

  • 500 gram hacheevlees van De Molkerij

  • 2 uien

  • Roomboter en olijfolie om in te bakken

  • Peper en zout

  • 2 el bloem

  • 2 sneetjes peperkoek in blokjes

  • 5 dl. runderbouillon

  • 1 fl. Leffe bruin of bruin bier

  • 2 blaadjes laurier

  • 2 kruidnagels

Bereidingswijze

Smelt de roomboter in de pan en doe tegen de tijd dat de belletjes wegtrekken een flinke scheut olijfolie erbij. Laat het goed heet worden.
Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper.

Doe het vlees in de pan  en bak ca. 5 min. goed door. Doe vervolgens de uien erbij en laat het  nog eens ca.3 min. doorbakken. Strooi de bloem erover  en roer het goed door.

De bouillon en het flesje bier even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten.
De peperkoek erbij, de kruidnagel in het laurierblaadje steken en ook toevoegen.
Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk laten garen.

Serveer met een groene salade, knapperig stokbrood of een romige aardappelpuree.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags