De Molkerij B.V.

Koailoane 12

9104 AA  Damwâld

KvK: 69 15 83 39

BTW: NL 8577 59 036 B 01

IBAN: NL59 RABO 0321 372 700

E-mail: info@demolkerij.nl

Copyright: De Molkerij 2017

VOLG ONS OP FACEBOOK

CONTACT 

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Bereidingswijze Molkerijrollade

November 10, 2017

Laat de rollade op kamertemperatuur komen. De tijd hiervoor is afhankelijk van de grootte; een kilo rollade is in 1 uurop temperatuur.  Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de boter met de olijfolie in een braadpanen braad de rollade op hoog vuur in 4 minuten rondom bruin aan. Keer daarbij het vlees regelmatig. Zet de braadpan zonder 

deksel inhet midden van de oven en braad de rollade verder gaar. 

 

De oventijd is afhankelijk van het gewicht van de rollade. Reken bij 175 graden ongeveer 45 minuten oventijd bij 1 

kilo vlees. Keer voor een gelijkmatige garing de rollade af en toe om. 

 

Bedruip de rollade iedere 20 minuten met braadvet om te voorkomen dat de rollade uitdroogt. Met een vleesthermometer kun je controleren of de rollade gaar is. Als de rollade gaar is heeft hij een temperatuur van ca. 60 graden. Je kunt ook voelenof het vlees gaar is. Duw de toppen van je duim en je ringvinger tegen elkaar aan en voel met je 

andere hand de muis van je hand. Zo voelt een gare rollade.

 

Ook kun je in het vlees prikken. Is het vocht helder,dan is de rollade gaar. Pak de rollade uit deoven en laat deze 10 minuten met het deksel op depan rusten.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags