Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Themabijeenkomst partners van de Molkerij

November 30, 2017

Op woensdag 29 november was de 1e themabijeenkomst voor de partners van de Molkerij met het thema: 'het streven naar een circulaire natuur inclusieve miniketen, van bevruchting tot consumptie'. 

 

Tijdens de bijeenkomst hebben we een kijkje in de ambachtelijke slagerij van Molkerij partner Klaverweide Vlees genomen en heeft de slager tijdens het uitsnijden uitleg geven over het proces en de verschillende onderdelen van de betreffende Molkerij koe.

 

Vervolgens is Molkerij partner Frisian Angus in Anjum bezocht, hier worden circa 50 Aberdeen Angus koeien gehouden. Deze koeien grazen tijdens het weideseizoen in kuddeverband met hun kalveren in het nabijgelegen natuurgebied als onderdeel van het Unesco werelderfgoed. Tijdens de winterperiode loopt de koppel koeien in de zogenaamde potstal op het bedrijf waar gezamenlijk een kijkje is genomen.

 

Ter afsluiting is Stadscafé Artisante bezocht waar tijdens de lunch genetwerkt en gebrainstormd is over de gezamenlijke potentie binnen het Molkerij concept. Vanaf 1 december start Chef-kok Sander Wijnstra hier met een Aberdeen Angus die in het geheel zal worden bereid tot de mooiste gerechten als: ‘van kop tot staart op de kaart’.

 

Het doel van de bijeenkomst was gezamenlijk werken aan maximale verbinding tussen de partners van de Molkerij en het streven naar een circulaire natuur inclusieve miniketen waar actuele thema's ter verbetering van de leefkwaliteit van mens, dier en omgeving  breed gedragen wordt. 

 

De bijeenkomst was zeer succesvol!

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags