De Molkerij B.V.

Koailoane 12

9104 AA  Damwâld

KvK: 69 15 83 39

BTW: NL 8577 59 036 B 01

IBAN: NL59 RABO 0321 372 700

E-mail: info@demolkerij.nl

Copyright: De Molkerij 2017

VOLG ONS OP FACEBOOK

CONTACT 

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Bouillon van ossenstaart met truffelravioli naar recept van Stadscafé Artisante

December 7, 2017

Ingrediënten:

1 kg ossenstaart van de Molkerij

 

Boeket:

5 peentjes

1 prei

2 stengel bleekselderij

1 ui

3 teentjes knoflook

Tijm/rozemarijn/laurier

Peper en zout

 

Truffelravioli:

truffeltapenade

100 gram grano duro

1 ei

olijfolie

 

 

Maak een boeket van bovenstaande ingrediënten, houd één handje

gesneden prei, selderij en peen apart als garnituur.

 

Bak 1 kg ossenstaart aan in olijfolie totdat deze mooi goudbruin is, breng op smaak met peper en zout en voeg het boeket toe. Breng dit aan de kook en laat de bouillon dan 8 uren doortrekken. Schuim bovendrijvende eiwitten af en passer de bouillon door een doek en een zeef.

 

Maak een pastadeeg van 100 gram grano duro, 1 ei, scheutje olijfolie en een snufje zout. Kneed dit door totdat er een soepel deeg ontstaat. Laat deze dan een half uur rusten. Pluk ondertussen het vlees van de afgekoelde staart en voeg hier peper, zout, olijfolie en truffeltapenade aan toe. Rol het pastadeeg uit en snijd hier ronde plakjes uit, beleg ze met het geplukte vlees en dek af met een volgend rond plakje, smeer de zijkantjes in met eiwit en zegel ze dicht met de puntjes van een vork. 

 

Kook de ravioli samen met de achtergehouden groenten voor 4 minuten af in de kokende bouillon en serveer uit.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags