De Molkerij B.V.

Koailoane 12

9104 AA  Damwâld

KvK: 69 15 83 39

BTW: NL 8577 59 036 B 01

IBAN: NL59 RABO 0321 372 700

E-mail: info@demolkerij.nl

Copyright: De Molkerij 2017

VOLG ONS OP FACEBOOK

CONTACT 

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Gestoofde en gegrilde sukade naar recept van Stadscafé Artisante

December 8, 2017

 

 Ingrediënten:

1 kg sukade_

50 gram bloem_

50 gram boter_

2 peen

1 prei

1 stengel bleekselderij

1 ui

2 teen knoflook

Tijm/rozemarijn/laurier

1 glas rode wijn

1 blikje tomatenpuree

Zout en peper

Olijfolie

 

Snijd de sukade in twee delen. Het eerste deel kan worden gesneden in plakjes die de middelste zeen nog bevatten. Het andere deel mag worden gesneden tot kleine steaks die geen zeen of andere vliezen meer

bevatten, de steaks kunnen worden gemarineerd in olijfolie, zout en peper.

 

De plakjes van het eerste deel kunnen worden bebloemd en aangebakken in boter totdat ze goudbruin zijn, daarna kan het boeket van groenten en kruiden worden toegevoegd.

 

Vervolgens blus je het af met de rode wijn en tomatenpuree zodat de sukade mooi onderstaat, laat dit precies 90

minuten pruttelen totdat de juiste gaarheid ontstaat. Bak of grill dan ook de steaks 4 minuten aan beide kanten en trancheer deze in dunne plakjes. 

 

Combineer het vlees met winterse groenten als pompoen, rode kool en zuurkool en jus van sjalotten, geniet van van de volle diepe smaken van ditzelfde vlees deel in totaal verschillende structuren.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags