De Molkerij B.V.

Koailoane 12

9104 AA  Damwâld

KvK: 69 15 83 39

BTW: NL 8577 59 036 B 01

IBAN: NL59 RABO 0321 372 700

E-mail: info@demolkerij.nl

Copyright: De Molkerij 2017

VOLG ONS OP FACEBOOK

CONTACT 

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Boeuf bourguignon van rundernek met zoete aardappel en linguine van courgette naar recept van Artisante

December 21, 2017

750 gram rundernek of runderrib
1 dl balsamico azijn
1 dl rode wijn

 


100 gram bloem
1 dl tomatenpuree
1 dl bouillon van groente of vlees
3 uien
3 teentjes knoflook
1 winterpeen
1 prei
1 bleekselderij
1 tak rozemarijn / 1 tak tijm / 1 tak oregano / 2 blad laurier
zout, peper, olijfolie
1 courgette
2 zoete aardappelen
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 tak peterselie

 

Snijd het vlees in grove stukken en marineer het een nacht in de rode wijn en de balsamico azijn, voeg ook de kruiden alvast toe. Fruit dan de gesneden uien en knoflook aan in de olijfolie en bak het licht bebloemde vlees toe en bak dit op hoog vuur aan totdat het goudbruin is, voeg dan de overige groenten (behalve courgette en zoete aardappel) toe en blus het geheel af met de tomatenpuree en de bouillon. 

 

Laat het vervolgens 2,5 uren doorstoven totdat de gewenste gaarheid is ontstaan, breng het op smaak en serveer het met de overige groenten.

 

Schil de zoete aardappelen en snijd deze in de vorm van grove frieten, verhit ze voor 5 à 10 minuten in een pan met ruim olijfolie, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout. Snijd de courgette in mooie smalle slierten, snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze aan, laat de courgette mee smoren en breng op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags