De Molkerij B.V.

Koailoane 12

9104 AA  Damwâld

KvK: 69 15 83 39

BTW: NL 8577 59 036 B 01

IBAN: NL59 RABO 0321 372 700

E-mail: info@demolkerij.nl

Copyright: De Molkerij 2017

VOLG ONS OP FACEBOOK

CONTACT 

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Ossobuco met gremolata en kaantjes van aardappel naar recept van Artisante

December 21, 2017

 

 

Ingrediënten 4 personen:

 

4 schenkels
3 eetlepels bloem
peper, zout en olijfolie
20 gram roomboter
5 stengels bleekselderij
2 winterpeen
1 prei
2 uien
3 teentjes knoflook
2 glazen rode wijn
1 fles gepelde tomaten
1 tak rozemarijn
1 tak oregano
1 tak tijm
3 takken bladpeterselie
0,5 liter vlees of groenten -bouillon

 

8 eetlepels broodkruim

1 citroen

2 teentjes knoflook

3 takken peterselie

zout en peper

Snijd alle groenten ragfijn. Bebloem de schenkels en breng ze op smaak met peper en zout, bak ze goudbruin in hete olijfolie met roomboter en blus ze daarna af met de rode wijn. Fruit in een andere pan de groenten aan en voeg deze toe aan de schenkel, voeg tomatenpuree en bouillon toe totdat alle ingrediënten onder staan. Breng aan de kook en laat het zacht doorkoken voor 90 minuten.

Neem een citroen en rasp de schoongespoelde schil eraf en pers de sap eruit. Rasp ook de knoflook en hak de peterselie fijn, vermeng deze met elkaar en met het zout, peper en de broodkruim. Verdeel deze over de gegaarde schenkels en verwarm ze voor 5 minuten op 180 graden. Combineer met risotto, pasta of stamppot.

 

Eet smakelijk!
 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags