Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Panna cotta van boerenyoghurt met mandarijn

December 21, 2017

 

Ingrediënten 4 personen:

 

1 dl volle melk 
4 dl room
1 vanille stokje
2,5 dl boerenyoghurt 
60 gram suiker
4 blaadjes gelatine
4 mandarijnen
20 gram suiker


Breng de melk en de room aan de kook met de vanille en de suiker. Laat de gelatine wellen in koud water. Haal het mengsel van het vuur en laat de gelatine er in oplossen. Roer nog eens goed door en zeef het boven een maatbeker. Verdeel het over vormpjes en laat minimaal 8 uren koud opstijven. Schil de mandarijnen en ontvlied deze. Knijp de kern goed uit en verwarm het sap met de suiker en het restant vanille totdat er een mooie siroop ontstaat, giet deze dan over de mandarijn. Voeg een klein deel van de mandarijn in siroop toe aan de panna cotta terwijl deze aan het opstijven is en gebruik de rest van de mandarijn ter garnering.

 


KLETSKOPPEN

20 gram mandarijnensap

25 gram roomboter

25 gram sesam (optioneel)

15 gram gezeefde bloem

40 gram poedersuikersnufje

zout

 

Verwarm de boter licht totdat deze smelt maar niet verkleurt, vermeng deze met de overige ingrediënten, laat het beslag minimaal 30 minuten rusten. Smeer het beslag dun en gelijkmatig uit in ronde vormen, bak ze vervolgens 5 minuten af op 180 graden en laat ze afkoelen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags