De Molkerij B.V.

Koailoane 12

9104 AA  Damwâld

KvK: 69 15 83 39

BTW: NL 8577 59 036 B 01

IBAN: NL59 RABO 0321 372 700

E-mail: info@demolkerij.nl

Copyright: De Molkerij 2017

VOLG ONS OP FACEBOOK

CONTACT 

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Soep van pastinaak met gerookte ossentong en romaanse sla naar recept van Artisante

December 21, 2017

1 ossentong
1 bleekselderij
1 winterpeen
2 tomaten
2 uien
1 kruidnagel
1 eetlepel zwarte peperkorrels
5 laurierblad
2 takjes tijm
25 gram zout (coloroso)
5 liter water

 

2 pastinaken
1 dl groente bouillon
1 dl koksroom
nootmuskaat
olijfolie, zout, peper
2 uien
2 teentjes knoflook
1 krop romaanse sla / ijsbergsla


Voeg alle ingrediënten samen en breng aan de kook in een ruime pan. Laat twee uren zachtjes doorkoken en laat het dan afkoelen. Houdt de tong in zijn kook / pekelvocht en laat dit minstens 9 uren staan. Laat dan de tong 1 nacht drogen op een rooster in de koeling. Rook de tong op lage temperatuur voor 2,5 uur. Spoel hem koud en verwijder de buitenste rand. Snijd het vlees in dunne reepjes.

 

Schil de uien, knoflook en de pastinaken. Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie en voeg de grof gesneden pastinaak toe. Fruit kort mee en blus het af met bouillon. Laat 30 minuten zacht doorkoken, voeg dan de room toe en pureer het tot een gladde substantie, breng deze vervolgens op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Snijd en was de sla en garneer
de soep hiermee af, voeg ook de gerookte tong toe.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags