De Molkerij B.V.

Koailoane 12

9104 AA  Damwâld

KvK: 69 15 83 39

BTW: NL 8577 59 036 B 01

IBAN: NL59 RABO 0321 372 700

E-mail: info@demolkerij.nl

Copyright: De Molkerij 2017

VOLG ONS OP FACEBOOK

CONTACT 

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Clafoutis en meringue van kersen met huisgemaakt ijs van yoghurt

February 2, 2018

25 gram eidooier

28 gram suiker

0,4 dl melk

0,6 dl room

0,5 dl yoghurt

7 gram glucose

30 gram suiker

Klop de eidooier met de 28 gram suiker luchtig, breng de overige ingridiënten samen aan de kook en giet ze bij de geklopte eidooier, laat de compositie een nacht afkoelen en draai het dan tot ijs in een stalen kom die je in een grotere stalen kom zet die gevuld is met vermalen ijsklontjes en zout, houdt de compositie goed in beweging.

 

50 gram suiker

1 ei

20 gram eidooier

1 dl room

snufje zout 

20 gram amandelpoeder

6 gram bloem

Vermeng alle ingrediënten zorgvuldig en giet ze in een ronde vorm, bak de clafoutis af voor 20 minuten op 170 graden.

 

40 gram eiwit

15 gram poedersuiker

65 gram suiker

17 gram water

Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker en laat ze vervolgens even staan. 

Maak een siroop van de suiker en het water en verwarm dit tot 121 graden, giet dit vervolgens bij het eiwit en vermeng alles goed, doe het in een spuitzak en maak mooie toefjes op de clafoutis en brand deze af met een crème brûlée brander.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags