Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Kroket van runderschenkel met truffelmayonaise naar recept van Artisante

February 2, 2018

200 gram Runderschenkel

20 gram bloem

1 wortel

1 prei

1 stengel selderij 

1 ui

1 teen knoflook

2 glazen rode wijn

olijfolie, zout en peper.

 

Stoof de schenkel door deze te bebloemen, aan beide kanten te bakken, op smaak te brengen met zout en peper en vervolgens af te blussen met rode wijn nadat de gesneden groenten zijn toegevoegd. Breng het aan de kook en laat het minimaal twee uren door pruttelen. Laat het dan in eigen vocht afkoelen en een nacht staan in de koeling. Pluk het vlees dan los tot fijne stukjes.

 

250 gram boter

30 gram bloem

2 dl runderbouillon

20 gram bloem

1 ei

20 gram geroosterde amandelschaafsel

80 gram oud brood

Frituurolie

 

Verwarm de boter en de bloem samen in een pan en roer deze tot een papje, blus dit af met de runderbouillon en roer nogmaals goed door. Voeg het geplukte vlees toe en breng eventueel op smaak. Laat enige tijd opstijven in de koelkast en doe de salpicon dan in een spuitzak. Spuit hier lange reepjes van en vries deze licht aan. Haal ze dan door de bloem, het losgeklopte ei en door de paneer van brood en amandel. Herhaal het paneren nog eens.

Bak de kroketten 5/6 minuten op 180 graden totdat ze krokant en goudbruin zijn.

 

1 eidooier

1 theelepel truffelpasta

3 dl truffelolie

1 theelepel Worcestershire sauce

1 theelepel honing

1 theelepel gembersiroop

1 theelepel citroensap

2 eetlepels azijn

zout en peper

olijfolie naar smaak

 

Voeg alle ingrediënten behalve de olie samen en klop ze door elkaar, voeg dan druppelsgewijs de truffelolie toe terwijl de emulsie stevig geklopt wordt, ga hiermee door totdat de gewenste truffelsmaak bereikt is, ga dan verder met normale olijfolie totdat de gewenste dikheid bereikt is, proef af en combineer met de kroket.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags