De Molkerij B.V.

Koailoane 12

9104 AA  Damwâld

KvK: 69 15 83 39

BTW: NL 8577 59 036 B 01

IBAN: NL59 RABO 0321 372 700

E-mail: info@demolkerij.nl

Copyright: De Molkerij 2017

VOLG ONS OP FACEBOOK

CONTACT 

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Please reload

Recente berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

1/3
Please reload

Uitgelichte berichten

Gerookte dikke lende met sjalotten compote en frambozenvinaigrette naar recept van Artisante

February 9, 2018

 

300 gram dikke lende

3 liter water

375 gram (coloroso) zout

150 gram witte basterdsuiker

laurier, jeneverbessen, peperkorrels

rookoven

rookmot

 

Snijd het vlees in handelbare delen en verwijder de vliezen en zenen. Maak een pekel van het water, de suiker, het zout en de specerijen.

 

Leg het vlees hier minimaal 18 uren in. Vul de rookoven met rookmot en verwarm deze op zacht vuur. Plaats het vlees in de rook en sluit de oven af met de deksel. Controleer na 20 minuten of de gewenste gaarheid (rosé) is ontstaan. Zo niet, rook dan nog even door. Laat het vlees afkoelen en snijd er mooie dunne plakjes van.

 

5 sjalotten

1 teen knoflook

75 gram witte basterdsuiker

olijfolie, zout en peper

laurier

Schil en snipper de sjalotten en fruit ze samen met de knoflook en laurier aan in olijfolie, breng op smaak met peper en zout en voeg ook de  basterdsuiker toe en laat dit licht karamellieren, blus het af met de witte wijn en laat zachtjes doorkoken. Laat het afkoelen en opstijven.

 

1/2 dl olijfolie

1/2 dl azijn

50 gram water

50 gram suiker

peper en zout

1 eetlepel mosterd

50 gram frambozen

Zet het water op met de suiker en verwarm het totdat de suiker is opgelost, laat deze siroop afkoelen en vermeng deze met de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout en roer er een lepel mosterd door. Pureer de frambozen en vermeng deze ook met de vinaigrette, combineer deze met sla, de sjalottencompote en het gerookte vlees.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags