Recente berichten
Uitgelichte berichten

750 gram spierstuk
olijfolie, zout en peper
1 sjalot
1 tak peterselie
10 gram roomboter
3 preien
3 bospeen
3 stengels bleekselderij
2 uien
3 teen knoflook
1 tak tijm / 1 tak rozemarijn / 1 laurierblad / 2 blaadjes foelie
1 dl rode wijn
1 dl tomatenpuree
3 dl runderbouillon
Stook het vuur op en wacht totdat deze redelijk constant is. Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi het met bloem. Snijd ook de groenten alvast in fijne stukken en houd een aantal stukken prei apart. Plaats een gietijzeren pan in het vuur en giet er een scheutje olijfolie in, braad het bebloemde vlees hier in aan en voeg al snel het groenten- en kruidenboeket toe. Blus af met rode wijn, bouillon en tomatenpuree en laat dit circa 90 minuten stoven tot de gewenste gaarheid is ontstaan. Breng op smaak met zout en peper en citroentijm. Dompel de apart gehouden prei twee minuten onder in kokend water en stoof ze daarna kort in olijfolie en boter, voeg wat peterselie en sjalot toe en breng op smaak met zout en peper. Combineer dit met de Pot au feu
Volg ons
I'm busy working on my blog posts. Watch this space!